Autentificare


Recuperare parola

Curs valutar

  • EUR 4.76
  • USD 4.2821
  • HUF 0.014463
  • Ultima actualizare: 23 Oct (www.bnr.ro)

14 Ianuarie, 2010Despre Sony Ericsson

Sony Ericsson este o companie comerciala a corporatiei japoneze de bunuri de consum electronice Sony si a companiei suedeze de telecomunicatii Ericsson, care produce telefoane mobile.

Istoria firmei Ericsson a inceput in 1876, intr-un atelier de 13 metri patrati destinat instrumentelor telegrafice in orasul Stockholm. Un mecanic de numai 30 de ani, Lars Magnus Ericsson, impreuna cu colegul sau Carl Johan Anderson a pus bazele unei mari companii de telecomunicatii. Intamplator tot in acest an Alexander Graham Bell a descoperit un nou telefon in Statele Unite. Ericsson a inceput prin a repara telefoanele de provenienta straina, dar repede a ajuns sa produca si sa vanda propriile telefoane. Din momentul aparitiei acestei companii mixte ambele au incetat sa produca telefoane mobile cu propriul nume.

In 2000, in urma unui incendiu izbucnit la fabrica Philips din New Mexico, care a fost singurul sau furnizor, Ericsson a abandonat acest domeniu de activitate, productia de piese oprindu-se pentru cateva luni, firma s-a confruntat cu o criza serioasa. A reusit cu greu sa readuca productia modelelor curente si sa lanseze modelele noi.

Azi centrul international de conducere al companiei este in Londra, iar echipele de cercetare si dezvoltare au sedii in Suedia, Canada, China, Olanda, Statele Unite, India si Marea Britanie.

Sony Ericsson are aproximativ 8.000 de angajati in toata lumea. In zilele noastre a ajuns sa fie a doua cea mai importanta companie producatoare de telefonie mobile. Telefoanele Sony Ericsson au un design modern care impreuna cu functionalitatea bine gandita dau un telefon care corespunde tuturor pretentiilor cumparatorilor.

Un studiu recent realizat in SUA arata ca jumatate dintre clientii companiilor producatoare de telefoane mobile sunt atrasi de modelele mai ecologice.

Astfel Sony Ericsson a lansat pe piata produsele GreenHeart, telefoane ecologice, la care este redus impactul general al telefonului asupra mediului fara sa influenteze stilul sau caracteristicile. Reducerea impactului asupra mediului se concretizeaza prin manualul electronic, care inlocuieste versiunea impimata pe hartie; materialele plastice reciclate si afisajul cu consum redus de energie conduc la reducerea emisiilor de CO2 ale telefonului cu 15%.

Sony Ericsson se mandreste si cu faptul ca livreaza cele mai eficiente incarcatoare din punctul de vedere al consumului de energie in lipsa sarcinii. Toate modelele noi de dupa 2005 indeplinesc cerintele Codului de Conduita (CoC) voluntar din UE referitor la sursele de energie, precum si cerintele Energy Star. Consumul de energie in lipsa sarcinii este sub 0,1 W.

Modelele cele mai cautate sunt Sony Ericsson C905 si W910 , modelele din familia W800, cum este si telefonul Sony Ericsson W810. Mai putem aminti modelele celebre Sony Ericsson K750i si atotstiutorul telefon Sony Ericsson P900 si urmasii lui.

Anunturi S.E.

PartyOradea

Party Oradea - poze, galerii si evenimente de party si concerte